#2 Dromen is DOEN!

Gepubliceerd op 14 september 2020 om 15:18

Een ding is me in het verleden wel duidelijk geworden. Als er ergens in je hersenspinsels een ambitie of een droom oppopt dat je tot actie over moet gaan. En helemaal als dat meermaals de revue passeert.

Mijn ambitie c.q. droom is altijd al een eigen bedrijf geweest. Die herinnering gaat heel ver. Als klein meisje werd er op mijn verjaardag gezongen in de klas "Wat wil je worden". Ik stond hoog op de stoel en overzag de gehele klas, ik voelde me oppermachtig jarig. Een boost van zelfvertrouwen deed me antwoorden op de vraag "Wat wil je worden?"........."zakenvrouw". Te schattig voor zo een klein meisje met 2 staartjes en een roze jurkje aan. Het moment vergeet ik nooit meer en nog steeds zie ik het vaak voor me.  

Dit moment heeft me vaak stof tot nadenken gegeven. Maar het werd nooit tastbaar genoeg. Het bleef een vaag begrip, al begreep ik wel dat "zakenvrouw" voor mij destijds het synoniem was voor ondernemerschap. Maar dat ondernemerschap kreeg geen richting. Nu na vele levenslessen en het vertalen van herinneringen begrijp ik dat ondernemerschap niet alleen door kennis en kunde wordt gedreven. Dat alleen maakt je een specialist maar nog geen ondernemer.

Ondernemerschap wordt gedragen door passie, door doorzettingsvermogen, door geloven in jezelf en door continue alles in het juiste perspectief zien. Zodra je weet wat je specialisme is, wat je passie is en het vertrouwen in jezelf er volledig is dan weet je dat de tijd rijp is om die start als ondernemer aan te gaan. Het is natuurlijk ook vallen en opstaan. Maar zodra je vermogen hebt tot relativeren en leren dan moet het lukken. 

Met deze dappere overtuigingen startte ik OntzorgKracht per 1 juli op. Er komt veel op je af, veel leren, veel regelen maar vooral heel leuk. Je begint je basis uit te rollen, maakt je website en definieert je klantgroep. Maar dan opeens na die opstart hectiek staat er een basis die aandacht en tijd nodig heeft om klanten te werven. Ze komen niet zomaar vanzelf. En hoe mooi is het dan als je een eerste opdracht mag uitvoeren. Met trots en enthousiasme ga ik aan de uitvoering hiervan beginnen met als doel dit tot een succes te brengen.

Als je het even niet ziet zitten ga dan op die stoel staan en spreek met rechte rug je ambitie uit, geloof me dat doet wonderen. Dromen kunnen werkelijkheid worden als je er maar een flinke scheut passie en commitment aan toevoegt.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.