#4 Reflectie en perspectief

Gepubliceerd op 6 januari 2021 om 14:14

Afgelopen week las ik maar al te veel dat iedereen helemaal klaar was met 2020, keer op keer op keer. Het riep bij mij alleen maar weerstand op. Ergens snap ik het ook, voor velen was het een jaar met veel impact. Het leek wel of ik een van de weinigen was die 2020 als overwegend positief heeft ervaren. Ik ben bewust van en dankbaar voor dit voorrecht. Privé heeft 2020 ons zoveel moois gegeven. Mede door de gehele coronacrisis, die we natuurlijk liever niet hadden, zag ik vooral de mooie dingen die het gaf voor ons gezin. Aandacht voor elkaar. De soberheid en intimiteit deed ons veel goed en gaf ons gezin ook een bepaalde rust.

In deze bewuste periode werd ook OntzorgKracht geboren. Eindelijk viel op zijn plek waar ik naar toe wilde, wat al zolang van binnen borrelde kwam nu bruisend boven. Zonder aarzelen pakte ik door en mocht ik ook mijn eerste gesprekken voeren en opdrachten uitvoeren. Steeds na elk gesprek en elke opdracht evalueerde ik mijn dienstverlening, de kansen die ik zag, en de wensen en de ambities die ik als ondernemer heb. Ik volgende een 2 weken durend workshopevent over het automatiseren van processen, bedrijfsvoering en online marketing en sales. Langzaam werden mijn doelstellingen, visie en richting voor OntzorgKracht nog duidelijker.

Per januari ga ik als OntzorgKracht me verder specialiseren door een opleiding online marketing & sales te volgen bij de academie voor virtueel professionals. In 6 maanden tijd word ik theoretisch en praktisch volledig klaar gestoomd tot expert in onder andere nieuwsbrieven, blogs, social media, email marketing campagnes, website lanceringen, webinars faciliteren, marketing-/salesfunnels ontwikkelen en automatiseren, gratis downloads inzetten voor meer leads, continuïteit van je marketing bewaken en up-to-date houden, contentmanagement etc.

Zo gaaf om andere ondernemers verder te helpen met een voor hen zeer tijdrovende en technische klus om hun online marketing en sales verder te ontwikkelen naar de passende wensen en behoefte van de onderneming. Welke marketing en sales strategie wil jij als ondernemer inzetten? Ik denk graag met je mee over welke strategieën passend zijn bij zowel het aanbod als de doelgroep, hoe je online marketing activiteiten binnen je bedrijf kunt systematiseren, het opzetten van de online tools die ingezet kunnen worden voor online marketing en sales.

Je bent wel gestart met je online marketing en sales maar het lukt je niet om dit naar wens door te zetten. Nu en dan een post plaatsen, maar vervolgens geen leads die naar je website leiden. Herken jij dat ook als ondernemer? Online marketing en sales is nu eenmaal heel intensief. Jij als ondernemer wordt qua tijd opgeslokt om content te schrijven en te ontwikkelen. Hoe fijn zou het zijn als je online marketing en sales grotendeels geautomatiseerd verloopt en dit door iemand anders gemanaged wordt? Dan ben je ontzorgt en kun je focussen op je corebusiness of datgeen wat je graag doet. Dit is voor mij als OntzorgKracht het focuspunt 2021! Een cadeau aan mezelf. 

Reactie plaatsen

Reacties

Hanneke Janshen
3 jaar geleden

Heel gaaf Peggy, hier ga jij zeker in uitblinken!! Met jouw enthousiasme en draagkracht ben je voor iedere ondernemer een ware uitkomst. Veel succes en geluk! Lieve groet, Hanneke